Retningslinjer for refusjon og retur

Oversikt
Vår refusjon og retur policy varer i 30 dager. Hvis det har gått 30 dager siden kjøpet, kan vi ikke tilby deg full refusjon eller varebytte.

For å være kvalifisert for en retur, må varen din være ubrukt og i samme stand som du mottok den. Det må også være i originalemballasjen.

Flere typer varer er unntatt fra å bli returnert. Forgjengelige varer som mat, blomster, aviser eller magasiner kan ikke returneres. Vi godtar heller ikke produkter som er intime eller sanitærvarer, farlige materialer eller brennbare væsker eller gasser.

Ytterligere ikke-tilbake leverbare varer:

Gavekort
Nedlastbare programvareprodukter
Noen helse- og personlig pleieartikler
For å fullføre returen, krever vi kvittering eller kjøpsbevis.

Ikke send kjøpet tilbake til produsenten.

Det er visse situasjoner der bare delvis refusjon er gitt:

Bok med åpenbare tegn på bruk
CD, DVD, VHS -bånd, programvare, videospill, kassettbånd eller vinylplate som er åpnet.
Enhver gjenstand som ikke er i sin opprinnelige tilstand, er skadet eller mangler deler av grunner som ikke er vår feil.
Enhver vare som returneres mer enn 30 dager etter levering
Refusjon
Når returen er mottatt og inspisert, sender vi deg en e -post for å varsle deg om at vi har mottatt den returnerte varen. Vi vil også varsle deg om godkjenning eller avvisning av refusjonen din.

Hvis den blir godkjent, blir refusjonen din behandlet, og en kreditt vil automatisk bli kreditert ditt kredittkort eller den opprinnelige betalingsmåten, innen et visst beløp.

Sent eller manglende refusjon
Hvis du ikke har mottatt refusjon ennå, må du først sjekke bankkontoen din igjen.

Kontakt deretter kredittkortselskapet ditt, det kan ta litt tid før refusjonen din er leselig på din konto.

Kontakt deretter banken din. Det tar ofte noe tid før en refusjon blir synlig.

Hvis du har gjort alt dette og fremdeles ikke har mottatt refusjonen din , kan du kontakte oss på thor.johansen@royalpurple.no.

Salgsvarer
Bare vanlige varer kan refunderes. Salgsposter kan ikke refunderes.

Utveksling
Vi erstatter bare elementer hvis de er mangelfulle eller skadede. Hvis du trenger å utveksle det for samme vare, kan du sende oss en e -post til thor.johansen@royalpurple.no og sende varen din til: CAN IMPORT AS. Papyrusfabrikken, Papyrusveien 33F, 3050 Mjøndalen, Norge

Gaver
Hvis varen ble merket som en gave når den ble kjøpt og sendt direkte til deg, vil du motta en kreditt for verdien av gaven. Når den returnerte varen er mottatt, vil et gavekort bli sendt til deg.

Hvis varen ikke ble merket som en gave når den ble kjøpt, eller gave giveren fikk ordren sendt til seg selv for å gi den til deg senere, så vil vi sende refusjonen til gave giveren.

Frakt og retur
For å returnere produktet ditt, bør du sende produktet til: {fysisk adresse}.

Du vil være ansvarlig for å betale for dine egne fraktkostnader for å returnere varen. Fraktkostnader kan ikke refunderes. Hvis du mottar refusjon, vil kostnadene for returfrakt bli trukket fra refusjonen din.

Avhengig av hvor du bor, kan tiden det kan ta for at det utvekslede produktet kommer, kan det variere.

Hvis du returnerer dyrere varer, kan du vurdere å bruke en sporbar leveringstjeneste eller kjøpe fraktforsikring. Vi garanterer ikke at vi vil motta den returnerte varen din.

Trenger mer hjelp?
Kontakt oss på thor.johansen@royalpurple.no for spørsmål relatert til refusjon og retur.